Exoskeletter2017-07-28T11:55:27+00:00

Project Description

Exo-skeletter

– til hverdagens op- og nedture

Brief

Ee EXO-skelet er en robot-konstrultion, der fastgøres på ydersiden (exo) af kroppen, som støtter og øger kroppens naturlige bevægelser.

I dag bruges exoskeletter mest til genoptræning og til militære formål. På lidt længere sigt forventer vi dig, at exoskeletter kan bruges af mange flere grupper.

Deliverables

EXOSKELETTER KAN MINDSKE SUNDHEDSUDGIFTER OG UDBYGGE FOREBYGGELSE

Kroniske smerter

Et nyligt studie viser, at over 80% af europæiske borgere over 65 har kroniske smerter og behandlingskrævende lidelser i arme, albuer eller skuldre. Studier af hofter og ben er ligeså dystre. Og med en aldrende befolkning er forventningen, at antallet af patienter vokser drastisk i den forudseelige fremtid.

Fremskridt i biomekanik har ført til en voksende industri i både passive (orthosis) og aktive exoskeletter. De typiske anvendelser er i dag i rehabilitering, men større markeder forventes at åbne sig i løbet af få år.

Samarbejde

Autonomous’ nærmeste samarbejdspartner i spørgsmålet om Exoskeletter er Dr. Shaoping Bai fra Aalborg Universitet, som her ses med en prototype.

Dr. Bai er ledende forsker i exoskeletter og – ligesom Henrik Scharfe – en af grundlæggerne af Aalborg U Robotics.

Sammen med Wolturnus, Vesthimmerlands Kommune og Ningbo Institute of Materials & Engineering, CAS, China driver AAU og Autonomous projektet

Exo-Aider

med støtte fra Innovationsfonden